ONSDAGSMIX 2018 

Aftener med foredrag, debat og hyggeligt samvær.
Du er altid velkommen til at kigge ind for at se, om det er noget for dig.
 
Onsdagsmix holder sommerpause
Starter igen i sep. 2018
 
 
 
Mødested: KUNSTNERHUSET
Gjethusparken 6. Frederiksværk
Alle aftener kl. 19.00 –
50 kr. pr. aften inkl. kaffe og kage

Nyheder

Torsdag 19. april kl. 10.30 - Storfyrstinde Olgas liv i film og billeder
Olga var yngste datter af zar Alexander III og danske prinsesse Dagmar. Olga blev født til et liv i pragt og rigdom, men endte sit liv i fattigdom. Fra en barndom på slottet i Skt. Petersborg til eksil i Danmark og senere i Canada. Olga var en strålende maler og hendes malerier bliver nu solgt til høje priser. Denne historie sætter vi fokus på og opfølger den senere med et besøg på det kulturhistoriske museum i Pederstrup ved Ballerup. I dette miljø levede Olga i sin tid i Danmark. Nu er der udstillet billeder, fotos og effekter m.m. fra hendes liv.
Pris: 75,-kr. inkl. kaffe med brød Sted: Krudthuset

Lørdag 28. april - Sakura (kirsebær) Festival samt vandretur ved Kastellet
Den japanske tradition, hvor der planlægges udflugter, når kirsebærtræerne blomstrer, er også kommet til Danmark. I Langelinie Park kan man hvert år opleve Sakura (kirsebær) Festival ved Kastellet. Parken har 200 træer, så synet er ganske unikt og smukt.
Kastellet i København er et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i Nordeuropa. Det blev bygget som en del af Københavns Volde af Christian IV i 1624. Kastellet blev senere udbygget på foranledning af Kong Frederik III og fremstår i dag som en femstjernet konstruktion med fem bastioner og tre raveliner. Kastellet har desuden sin egen kirke, Kastelskirken, og en mølle. Stedet anvendes i dag som en militær kaserne og er en travl arbejdsplads for flere hundrede mennesker, men Kastellet er samtidig en smuk kulturperle og en fredelig grøn oase – lige midt i det travle København
Pris: 100,-kr. Afgang fra Frederiksværk station kl. 9.17

Onsdag 16 maj - Kulturhistorisk museum Pederstrupgaard- et autentisk bysamfund
Museet består af Pederstrupgaard, Lindbjerggaard, Lynsmedens hus, det lille skomager hus, udstillingen om storfyrstinde Olga og andre russiske migranter, dufthaver og krydderihaver. Her kan man gå på opdagelse i stuer, køkkener, værelser m.m. Der bliver også mulighed for en tur i hestevogn. En dag tilbage til gamle dage. Det er en god ide at medbringe en madpakke, som vi kan indtage i den gamle have. Kaffe og kage kan købes på stedet.
Pris 100,-kr. Afgang med bus 320 fra Frederiksværk station kl. 9.11 S-tog fra Frederikssund kl. 9.56

Torsdag 31 maj - Nivågaard samlingen med den aktuelle udstilling ”En duft af evighed”
Blomster-Jensen blev J.L. Jensen kaldt. Han var den førende blomstermaler i guldalderen. Vi skal fordybe os i de mange blomsterbilleder samt se den engelske kunstner Rebecca Louise Law store installationer af tørrede blomster. I parken blomstrer de mange rododendron, som indbyder til en vandretur.
En dag i blomsternes verden.
Pris: 150,-kr. inkl. entre. Frokost på cafeen ikke inkl.
Afgang fra Frederiksværk station kl. 9.17 - lille Nord Kl. 9.55


3 dages tur til Horsens og Skanderborg 12. til 14. juni 2018
Lige siden vikingetiden har der været handelsplads ved Horsens fjord. I middelalderen var det en vigtig fæstnings by. Senere dominerede storkøbmændene byen med deres pakhuse og bindingsværksgårde. Horsens har lige siden været en central handelsby og tiltrukket driftige handelsfolk. Horsens har også haft en række kendte borgere, bl.a. den berømte opdagelsesrejsende Vitus Bering, der har lagt navn til Berings Strædet.
Storkøbmand og godsejer Gerhard de Lichtenberg byggede sit store palæ i 1744, som i dag stadig pryder gågaden. I årene 1780 til 1807 boede et lille russisk hof i et palæ i byen. ”Katerina den store ” havde sendt familiemedlemmer, der eventuelt kunne fravristen hende magten, til Danmark, hvor deres faster Dr. Juliane Marie tog sig af de russiske niecer og nevøer.
Industrien kom til Horsens sammen med jernbanen i 1866 og store udbygninger af havnen. Det bevirkede, at Horsens blev ved med at være i fremdrift. Horsens blev også kendt for sit fængsel, der blev indviet i 1853. I dag er det omdannet til kulturhus og hotel.
Alt dette skal vi se nærmere på. Besøge Kunstmuseet, Historisk Museum, Industrimuseet, Kloster Kirken, Vor Frelser Kirke samt byvandring i det gamle centrum.
Vi tager bussen til Skanderborg, hvor vi skal vi se den store Holger Blom udstilling med hans fantastiske kjoler, som vises på Kulturhistorisk Museum. Vandre i de gamle gader og slutte af med et besøg i det nye kulturhus, der ligger med udsigt over søen. Her lå en gang A. Bloms store fabriksanlæg. Derefter går turen tilbage til Horsens.
3 spændende dage hvor vi skal opleve kunst og kultur fra fortid til nutid
Pris: 2200,-kr. inkl. 2 overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad på Teaterhotellet, der ligger midt i centrum, tog tur/retur til Horsens, 3 museums entreer.
Vi mødes inden turen, hvor jeg vil fortælle nærmere om det, vi skal se og det praktiske om turen.